UMEN - Lämmitysalan asiantuntija

UMEN on niin yksityisten omakotirakentajien kuin talorakennuksen ammattilaistenkin osaava ja luotettava kumppani. Jokainen kohde suunnitellaan ja asennetaan yksilöksi ja jokainen kohde myös huolletaan yksilönä.

Lämmin tarina maasta lattiaan

UMEN on jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan taistellut kalliita lämpöasteita vastaan ja puhuu yhden edullisimman lämmitysmenetelmän puolesta.

Parin vuosikymmenen aikana UMEN on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista lämmitysalan osaajista. Tuhannet kodit kautta Suomen lämpenevät edullisesti maalämmöllä ja tuhannet jalkaparit nauttivat lattialämmityksen ehdottomasta mukavuudesta niin lumisen Kainuun pakkastalvissa kuin Hangon talven tuulisilla rannoilla.

UMEN on syntynyt ja kasvanut Oulussa, mutta kysyntä on nyt voimakkainta pääkaupunkiseudulla.

Yli 20

Vuoden kokemus maalämmöstä

Kaiken nähnyt porukkamme löytää juuri sinulle sopivat maalämpöratkaisut.

Lähes 10000

Toteutettua kohdetta

Tuhannet kodit kautta Suomen lämpiävät edullisesti UMEN maalämmöllä.

Lämmityksen kokonaispalvelu

UMEN on kehittänyt maalämmön ja lattialämmityksen palvelu- ja tuotekokonaisuuden, jonka jokaiseen osaseen asiakas voi täysin luottaa ja jonka jokaisen osa-alueen UMEN takaa.

UMEN-asiantuntijat suunnittelevat, asentavat ja huoltavat kaikki toimittamansa ratkaisut itse. Kun jokainen tuntee oman osansa, syntyy hyvä ja luotettava kokonaisuus – turvallinen ja edullinen lämmitys omaan kotiin.

Kun lämpö on UMEN, se on myös huoleton – sinunkin kotiisi.

Näin Umenista tuli Umen

2002
2002

Perustaminen

Kodikaslämpö Oy perustettiin vuonna 2002. Markus Tölli perusti yrityksen vesikiertoisten lattialämmitysten myyntiä ja asennusta varten. Tätä ennen  Markus oli myynyt lattialämmitysjärjestelmiä jo pari vuotta.

Markus toimi myyjänä ja Jari Kesti asensi lattialämmitykset. Jari toimii nykyisinkin yrityksen palveluksessa pitkäaikaisena työntekijänä myyntitehtävissä. Toiminta alkoi pakettiauton ja varastokontin ollessa yrityksen pääkonttorina. Jo yrityksen ensimmäisen vuoden aikana toiminta kasvoi siten, että voitiin palkata 2 asentajaa lisää ja saatiin vuokrattua oikea toimitila ja varasto. Oli hienoa saada 30 neliön toimitilat ja toimia kuten yrityksen pitääkin.

2004

Maalämpöpumput

2004 tuotevalikoimaan tulivat myös maalämpöpumput. Alan toiminta oli Suomessa vielä pientä ja vain valveutuneiden asiakkaiden kanssa toimimista.

Monet asiat piti nuoren yrityksen opetella ”kantapään” kautta ja neuvoja ja opastusta ei löytynyt juuri muualta kuin Ruotsista. Myös monet asiakkaat olivat siihen aikaan niin kiinnostuneita selvittämään maalämpöön liittyviä asioita että monenlaisia asioita jouduttiin opettelemaan.

2005

Työntekijän palkkaus

2005 Harri Tokola tuli töihin Kodikaslämmölle. Harrin tekninen tietämys ja oppimishalu johti siihen että aloimme itse asentaa kaikki maalämpökohteemme.

Tässä vaiheessa yrityksen toimitiloja piti päivittää suurempiin ja monien laajennusten jälkeen olemme tänä päivänä toimitilojen osalta siinä vaiheessa että meillä on Muhoksella 550 m2 halli toimistotiloineen ja Mäntsälässä 400m2 sekä varastotiloja myös Oulussa.

2008

Porauskaluston hankkiminen

2008 olimme oppineet lämmitysjärjestelmistä jo sen verran että työkohteita ja sopimusasiakkaita palvellaksemme oli hankittava ensimmäinen porauskalusto. Tokolan Harri oli tässäkin vaiheessa korvaamaton, jotta saimme poraukset toimimaan kovan työn ja monen erehdyksen kautta.

2010

Ilma-vesi pumput ja poistoilmalämpöpumput

2010 tuotteisiimme lisättiin ilma-vesi pumput ja poistoilmalämpöpumput. Aloimme myös tuomaan lämmitystarvikkeita suoraan Euroopan tehtailta.

2013

Umen-lämpöä maan uumenista

2013 tuotemerkiksi tuli ”Umen-lämpöä maan uumenista”. Umen on Kodikaslämpö Oy:n omistama tuotemerkki jonka avulla meidän on ollut helpompi markkinoida erilaisia tuotteita kustannustehokkaasti.

2014

Osakkuudet

2014 Harri Tokolasta tuli yrityksen osakas Markus Töllin kaveriksi.

2018

Umen tänä päivänä

Tänä päivänä yritys työllistää noin 40 työntekijää. Haluamme tehdä työt omalla työvoimalla jotta varmistamme työn laadun ja asiakkaalle ei jää sellaisia työvaiheita joihin ei ole tekijää. Tällä toimintatavalla varmistamme asiakkaalle kiinteän toimitushinnan ja parhaan lopputuloksen.

Meillä on työntekijöinä pitkäaikaisia ja kokeneita ihmisiä. Töllin Markus, Tokolan Harri ja Kestin Jari näistä parhaina esimerkkeinä. Lisäksi nuorina töihin ottamistamme kavereista on kasvanut vuosien varrella rautaisia ammattilaisia.

Monenlaista tapahtumaa, ylä -ja alamäkiä on vuosien varrelle mahtunut. Kuitenkin myös yritystoiminnassa asiat hoitaa ihmiset. Hienojen ihmisten vuoksi jaksaa myös yrittää ja siitä suuri kiitos työntekijöille, pitkäaikaisille ja uusille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille.

Aiomme yrittää myös seuraavat 20 vuotta!

Markus Tölli
Toimitusjohtaja

2018

Harkitsetko maalämmitystä tai muita lämmitysratkaisuja?

Jätä puhelinnumerosi alle niin soitamme sinulle pian. Voimme miettiä yhdessä olisiko maalämpö tai jokin muu lämmitys sinulle paras ratkaisu: